Дигитален маркетинг – съвети за печелене на пари онлайн

SEO пакет СТАНДАРТ SEO оптимизация

Дигитален маркетинг – как да печелим онлайн

Днес, през 2022 година, почти няма човек, който да няма собствен блог.

Много маркетинг експерти смятат, че дори Фейсбук акаунт се явява тип блог, т.е. това е място, където можете да изразявате мнения, да споделяте снимки, видеа, и каквото още се сетите.

Повечето потребители разбраха за силата на новите технологии и развиха мощен сайт. Други, насочиха енергията си към социалните мрежи, най-вече като инфлуенсъри .

Трети, решиха да приоритизират кампаниите си, насочвайки вниманието в социалните мрежи за видео споделяне.

Ако, обаче имате онлайн магазин, то Ви трябва съвсем друг подход. Естествено, ако вече имате голям канал в YouTube, например с 20 000 последователи, то изключително лесно можете да го монетизирате. Но все пак трябва да се действа с приоритет.

И така, ако сте управител на онлайн магазин, то без съмнение желаете повече продажби, повече партньори, по-големи приходи. И това е съвсем естествено. Но как да го постигнете?

Ето някои от важните стъпки за печелене онлайн?

  • Чрез силата на SEO оптимизация
  • Чрез PPC кампания, която може да бъде в Google Ads, а може да бъде и в Facebook Ads.
  • Директна реклама

Сами се досещате, че третият тип  е съвсем остарял, но все още дава тежест. Например, ако поставите билборд с бранд и линк към Вашият сайт, то без  съмнение ще дойдат поръчки.

Най-доброто решение, поне според опитните експерти в областта на дигиталния маркетинг е да миксирате от всички типове реклама. Това гарантира дългогодишни приходи, както и малка вероятност от сътресения.

Например, ако сте наблегнали само на СЕО оптимизация, то в един момент, ако загубите водещи позиции, по които се класирате, то това може да окаже сериозен спад на поръчките.

Но, ако приемем, че другите две пера са развити, то те могат да поемат временното положение, а вие да насочите енергията си в подобряване на класирането по отпадналите ключови думи и фрази.

Да се върнем на SEO оптимизацията, като метод за популяризиране на онлайн магазин. Силата на СЕО е огромна, но в дългосрочен аспект.  Ако Ви трябва бързо решение, то тогава на помощ  ще Ви се притече уеб кампания от типа PPC. Кампания, при която ще можете да заплащате на кликове.

Тук трябва да отбележим, че опитните маркетингови експерти, опериращи в това перо от дигиталния маркетинг, знаят как да направят кампанията ви  по начин, по който разходите да не са огромни, а ефектът – максимален. Естествено, и Вие можете да настроите кампания, тъй като нещата стават много лесно, но ако нямате опита, то можете да загубите средства, а кампанията да не даде желания резултат.

Можете да се възползвате и от директна реклама, като за целта ще Ви трябват тематични на Вашият магазин сайтове. Например, ако продавате специален тип храни (притежавате магазин за здравословно хранене), съвсем логично е да насочите енергията към сайтове на тематика „здраве“, „храна“, „спорт“, „здравословен начин на живот“ и други сходни.

По този начин ще получите таргетиран трафик, а той лесно може да бъде превърнат в пари.

Парите движат света, и именно това е важно да сторите, за да повишите печалбите си.

Какви грешки допускат собствениците на онлайн магазини?

Това е въпрос, на който отговорът се крие в следното. Собствениците на онлайн магазини влагат много енергия в продуктите, снимки, описание, но пропускат линк билдинг-  част от СЕО оптимизацията, която дава много тежест, когато кампанията е изготвена от можещи и знаещи СЕО експерти.

Друга грешка е да насочват енергията си само в един от по-горе споменатите три типа промотиране на онлайн бизнес. Опитът ни показва, че най-често мениджърите на компании избират PPC кампания , залагат бюджет и очакват да се случат чудеса. Е, да, но минават месеци и нещата не се случват така, както трябва да се случат.

Затова, отново казваме, най-доброто решение е да инвестирате във всички възможни типове онлайн реклама – PPC, SEO, Соушъл медия, реклама в канали за видео споделяне с тематика, сходнна на Вашата и други.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment