Как да изберем с коя агенция да работим

Как да изберем с коя агенция да работим

Както знаем, когато става въпрос за дигитален маркетинг, има много агенции, между които да избираме. Важно е да подберем правилната агенция, понеже от нея зависи развитието на онлайн бизнеса ни. Все пак дигиталният маркетинг е отговорен за много аспекти от развитието на вашия бизнес – той ви свързва с целевата ви аудитория, осигурява SEO оптимизация, качествено съдържание и т.н. В тази статия ще ви представим накратко основните моменти при избор на агенция за дигитален маркетинг, за да сте добре запознати с тях и да можете да вземете информирано решение.

Кампанията по дигитален маркетинг е важен аспект от вашия онлайн бизнес, затова не трябва да пестите усилия в намирането на точните специалисти, на които да поверите разработването, поддръжката и рекламирането му. Интернет постоянно се променя и хората, които наистина са професионалисти в работата си, са наясно с това и винаги следят новите трендове и тенденции, което им позволява да вземат най-доброто решение за вашия бизнес. Предимството на използването на агенция за дигитален маркетинг е че получавате екип от професионалисти, специализирани в отделни аспекти от дигиталния маркетинг – програмиране, рекламиране, SEO оптимизация, копирайтинг, т.н. – и съответно получавате възможно най-добро качество срещу по-ниска цена, отколкото ако трябва да наемате всеки един от тези професионалисти по отделно. Разбира се, важно е да попаднете на правилната агенция, за да си осигурите високо качество и професионализъм. За да направите това обаче трябва предварително да проучите агенциите и да проверите някои аспекти, за да сте сигурни, че взимате възможно най-добро решение.

  1. Първо набележете какви са целите ви. Помислете внимателно (или обсъдете с екипа си, ако имате такъв), за да планирате най-ясно целите си – дали искате промяна на бранда ви, дали искате да запознаете потребителите си със своята услуга или продукт, дали искате да подсилите търговската си марка, да генерирате преки приходи или по-голям трафик и т.н.
  2. Определете какъв е бюджетът ви – това също е важен аспект, понеже от него зависи какви изисквания ще можете да поставите и какви екстри можете да си позволите.
  3. Търсете агенция, която може да предостави всички необходими дигитални услуги – това включва дизайн, маркетинг стратегия и функционалност. Намерете агенция, която има опит в представянето на всички тези аспекти, защото тя ще има възможност да ви осигури перфектен и високофункционален уебсайт. Помислете дали могат да ви осигурят маркетинг, дизайн, функционалност, копирайтинг услуги, SEO оптимизация, разработване на мобилно приложение, управление на профилите ви в социалните мрежи и т.н.
  4. Помнете, че агенцията трябва да разполага с професионален екип, който има опит в управлението на проекти и изпълняването на подобни услуги. Екипът трябва да включва мениджър на проекта, който да следи за цялостното изпълнение на вашия проект, дизайнери (които, естествено, отговарят за дизайна на уебсайта ви), програмисти (от които зависи неговата функционалност) и маркетинг специалисти.
  5. Проверете уебсайта на агенцията. Вижте как е съставен – това е основен показател за това колко добри са специалистите, които работят в агенцията. Погледнете дали са изпълнявали големи проекти, дали притежават награди, дали има положителни или отрицателни отзиви от клиенти.
  6. Проверете дали медиите смятат тази агенция за експерт в областта. Ако към дадената агенция има изявен медиен интерес, това е показател, че компанията е търсена в тази индустрия и е с добра репутация.
Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Tendrik
Product Name
SEO агенция
Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment