Как да популяризираме сайт за обяви

Неведнъж съм чувал мнението на уеб администраторите, че не бива да се занимавате с този въпрос. Казват, че сега в тази ниша има много силни конкуренти и нищо друго не могат да постигнат другите. Хайде, в града имаше един магазин, но сега го има във всеки двор и всеки прави печалба! Основното тук е да направите всичко разумно и да разберете, че няма да е лесно, преди да започнете такъв проект.

Начини за популяризиране на сайт за обяви

Това също е обикновен уеб сайт, който като всичко се нуждае от вътрешна оптимизация, събиране на семантичното ядро , самостоятелно съдържание (първоначално), реклама и т.н.

Първоначално пълнене

Тук сте инсталирали скрипта на сайта , време е да го развиете, защото дори ако потребителят стигне до вашия сайт и се окаже празен, той бързо ще напусне портала. Следователно дори не можете да си помислите за реклама, докато не имате поне 2000 обяви на сайта. По добре бавно и уверено добавете свой обяви, това е дълго и досадно, но ефективно!

Вътрешна оптимизация на сайта за обяви

Можете също да пропуснете тази точка, ако имате огромен бюджет за реклама на проекта и не се интересувате от органичен трафик. Но моето мнение е, че сайт с липса на вътрешна оптимизация изобщо няма перспективи за развитие.

Как да оптимизираме сайта за обяви

На първо място, съберете NL за целия сайт, изберете ключовете думи за главната страница в wordstat, за страницата за подаване на обявата, за всеки раздел и категории на сайта. За всеки раздел не забравяйте да попълните уникални мета тагове, да оптимизирате заглавията.

Начертайте описание за всяка колона, това ще ви даде допълнителен органичен трафик.

Оптимизирайте рекламните си изображения. На порталите за обяви по правило почти всяка реклама има снимка и можете да получите много трафик от тях. За да оптимизирате изображенията, добавете schema.org микро маркиране към сайта и направете alt & title атрибути. В атрибута заглавие можете да вмъкнете заглавието на рекламата и в alt да изведете първите 100 знака от текста на рекламата. Лично за мен си заслужава и около 25-27% от посетителите на снимките

Добавете облак от тагове (връзки към страницата с резултати от търсенето), желателно е облакът от тагове да е подходящ за показаната страница. Например, на страница с продажбата на автоматичен облак резултатът от чорапи и животни няма да работи.

Оптимизирайте страницата си за търсене, особено много добре, ако използвате облак от маркери. Добавете заглавието и h1 таговете резултата от управляваната заявка в търсенето. Например, Uzer въведени чорапогащи на едро, а на страницата с резултати в заглавието чорапогащници на едро – реклами и същото нещо в заглавката на h1.

Реклама

Рекламата може да бъде различна, платена, безплатна, онлайн, офлайн, но всички методи са подходящи за нас и нека разгледаме по-ефективните.

Нека започнем с безплатна онлайн реклама.

Подобна реклама включва разпространение на rss емисия, реклама на форуми, обмен на реклама със сайтове със същия вид дейност.

Рекламата по  форуми с такива ресурси не е добре дошла, но можете и внимателно, без значение какво никой не забеляза. Например, отиваме във форума на майките, регистрираме се, създаваме тема, пишем реклама „Ще продам количка, описание, моите контакти тук и ще вмъкна линк към такава реклама“. Обикновено модераторите не знаят =)

Що се отнася до обмена на реклама, мисля, че всичко е ясно, търсим табла за съобщения и предлагаме размяна на банери, връзки, рецензии и т.н.

Платена онлайн реклама

Зависи от вашия рекламен бюджет, ако е неограничен, отидете на google.adworsd и други рекламни компании. Тук по принцип всичко е ефективно и ако приложите всичко наведнъж, можете да постигнете добри резултати за кратко време.

Офлайн реклама

Ако имате малък рекламен бюджет или изобщо нямате средства, можете да публикувате реклами в града или да преминете през фирми / офиси и да попитате дали биха искали да се рекламират на сайта безплатно. Този метод е добър за регионалните съвети и не само, отнема много време, ефект има определено.

Ако има пари за реклама, всички ще знаят за вас без изключение (основното е, че има достатъчно пари =)). Радио, телевизия, военен транспорт, публикуване на реклами, билбордове, разпространение на флаери и всичко, което е достатъчно само за въображение.

Ако търсите SEO агенция, на която да поверите SEO оптимизацията, опитайте услугите на VISEO (W-SEO.com).

Поискайте оферта, позвънявайки на телефон 0889996262 или отправете запитване за SEO на имейл office at w-seo.com

Как да популяризираме сайт за обяви
Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment