С какво се отличава един успешен сайт?

Как да популяризираме сайт за обяви SEO оптимизация

Цялата статия можете да видите тук : https://w-seo.com/osnovni-harakteristiki-na-uspeshen-sait.html

Основните характеристики на един успешен сайт

Как да разберете дали вашият сайт е успешен? Как да разберете дали си струва да продължите да инвестирате в сайта, или е по-добре да насочите парите и времето в друга посока? Как да разберете дали вашият уеб разработчик е спечелил пари? Отговори на въпроси можете да научите, като прочетете цялата статия. Приятно четене!

Можете да спорите много за това какъв трябва да бъде дизайнът на сайта, важно е да запомните, че „няма другари по вкус и цвят“.
Посетителите са основните „съдии“ на вашия сайт и те ще го оценят не само по „красотата“ му, а и по съдържанието му.
Препоръчваме при създаването на  сайт да се придържате към следните принципи:

  • Нищо излишно в дизайна
  • Минимум графични наслади
  • Простота и яснота на навигацията
  • Спокойни цветове
  • Достатъчно големи и лесни за четене шрифтове

Има много секции и страници с текстова информация за стоки / услуги.
Основният фокус на сайта трябва да бъде върху посетителите на сайта, а не върху вашите вкусове!

Успехът в Интернет

Как да създадете успешен сайт

Успехът не винаги е незабавен и не винаги е очевиден. Може да се наложи да проявите търпение, последователност и целеустременост, за да достигнете до желан успех.

Вероятно знаете, че името на сайт (домейн) не може да бъде купено веднъж завинаги. Трябва да подновявате правата си за домейн всяка година. Плащайте всяка година. Освен това цената не е фиксирана.
Зависи от регистратора и непрекъснато нараства. Не е лишено от логика да подновите домейнът си за по-дълъг период, ако има промоция от регистратора.

Домейнът – това е основното нещо. Следва визията. Човек инвестира пари в уеб проект и реализира печалба, която надвишава инвестицията му много, много пъти. И всичко това благодарение на технологиите и Интернет.

Как да разберете дали вашият сайт е успешен?

Обем на трафика

Можем да кажем, че има насочен трафик и има нецелеви трафик. Можем да напишем, че трафикът не се е смятал за най-важния показател за успеха на даден сайт от дълго време.

И причината ще я споделим в следващите няколко реда.

Нека вземем за пример два сайта – един кулинарен проект, и друг – сайт за онлайн играене на игри, флаш игри, например.

Вторият тип сайт, именно за игрите, прави четири пъти по-висок трафик от кулинарния, но именно сайтът за кулинарни рецепти се оценява по-скъпо.

И причината се крие в това, че трафикът от потребители, играещи игрички, не е толкова ценен, колкото този, от кулинарен сайт.

И за всичко това си има обяснение. Целевата аудитория.

Има и нещо друго! За онлайн търговия, за електронен бизнес, доходът на ресурса, предназначен за женската аудитория е няколко пъти по-ценен от този, в който играят дечица игрички. И всичко това е съвсем логично.

Естествено, един сайт, колкото по-голям трафик има, толкова по-добре. Но е зависи и какъв е този трафик.

Позиции като знак за успех на сайта

„Искам да съм на първо място!“ – често чуваме подобни молби от клиенти, търсещи услуги по SEO оптимизация. И това е съвсем разбираемо, тъй като повечето наши клиенти, клиенти на Висео си дават ясна сметка, че клиентите знаят силата на органичните резултати в Google.

Класирането на първо място за някои заявки може драстично да повиши ефективността на вашия уебсайт и на целия ви бизнес. Ключовата фраза тук е за някои запитвания. Какви заявки трябва да са в горната част на резултатите от търсенето? Тук трябва да помислите. Трябва да анализирате ниша, да разгледате сайтовете на конкурентите, да проучите огромен набор от заявки, свързани с темата на сайта (бизнеса). Друго нещо е важно.

  • Високите позиции не винаги водят до продажби.
  • Високите позиции не винаги водят дори до трафик (поне някои посетители).
  • За някои запитвания е невъзможно да влезете в ТОП. И не че вашият конкурент има по-квалифициран SEO специалист, с когото няма смисъл да се състезавате. Факт е, че за някои заявки търсачките запазват места за определени видове ресурси.

Ако даден сайт продава онлайн, то тогава се смята, че има значителен успех

Имате онлайн магазин, в който сте инвестирали, както за контекстна реклама, така и в SEO. Имате служител, който се грижи за съдържанието, имате и мениджър по продажбите. Обажданията по телефона от потребители, търсещи в Google са факт, поне няколко пъти на ден поръчват (купуват) нещо от Вас…

Означава ли това, че имате успешен сайт? 

Донякъде. Сайтът е печеливш. Но сигурни ли сте, че това е възможно най-високата печалба?

Сигурни ли сте, че определено имате нужда от щатен мениджър на съдържанието?

Замисляли ли сте се, че при дадени корекции, подобрения, можете да увеличите продажбите 5 пъти?

Сигурни ли сте, че сайтът се самоиздържа, т.е. покрива разходите и води до печалби? Помните ли, че инвестирахте не само пари в създаването на сайта, но и време. Десетки или дори стотици скъпоценни часовници.  Инвестираното може да е дори последен модел Ферари?

Сайт, направен от суперпрофесионалисти за 20 000 евро е успешен, ако донесе на създателите си няколко милиона за една година.

В същото време сайтът, създаден от фрийлансър за 1000 евро и който донесе на собственика си 50 000 хиляди евро нетна печалба годишно, също може да се нарече успешен.

Струва си да поясним, че ползите не винаги са изразени в парично изражение. Понякога един сайт допринася значително за вашето изображение. Нямате нужда от клиенти за търсене. Но за вас е важно клиентите, които знаят за вас офлайн, да могат да видят вашия сайт. Да видят, че сте популярни в Интернет.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment