SEO оптимизация на строителна фирма по видове дейности

SEO оптимизация на строителна фирма по видове дейности SEO оптимизация

SEO оптимизация на строителна фирма по видове дейности

Един от най-ефективните начини за насърчаване на строителна компания е промотирането на статии. В тази ниша обемните статии с въвеждането на информационни запитвания работят отлично. Трябва да започнете с ключови фрази с ниска честота с регионална справка и след няколко месеца – да преминете към по-конкурентни заявки. Но не разчитайте само на оптимизиране на текст – SEO трябва да служи като спомагателен инструмент, а основното внимание трябва да се обърне на съдържанието и полезността на материалите. Важно е да демонстрирате своя опит на посетителите:

публикувате инструкции с уникални снимки и видеоклипове;

споделяте професионални тайни;

правите висококачествени прегледи на технологии, материали, нови продукти;

публикувайте интересни новини за строителната индустрия.

Информационните текстове се комбинират в един раздел (например „Блог“, „Статии“, „Полезна информация“ и т.н.). Колкото по-често се публикуват качествени и полезни статии, толкова по-ефективно ще бъде популяризирането на строителен обект.

Привличането на посетители на сайта е само половината от битката. Трябва да положим всички усилия, така че хората, включително тези, които идват за искания за информация, да искат да се свържат с компанията. Различни функционални и маркетингови техники ще помогнат да заинтересувате посетителите:

специални оферти (отстъпки, промоции, разсрочено плащане и др.);

поръчване на безплатни услуги (измервания, проектиране и т.н.);

калкулатор на разходите за услуги;

онлайн формуляри за консултации.

Изграждането на репутация е ключът към успешното популяризиране на строителен обект

За ефективна SEO оптимизация на строителен сайт трябва да работите усилено, за да изградите репутация. Печеливш начин да вдъхнете доверието на посетителите е да покажете реалните резултати от професионалните си дейности. Желателно е портфолиото да бъде максимално разширено и да съдържа следните елементи:

карта на изградени обекти;

подробен списък на извършената работа;

Описание на приложните технологии и материали;

снимки и видеоклипове на процеса и резултата;

откъси от проектна документация (чертежи, планове, 3D визуализации);

срокове, разделени по периоди по вид работа;

Информация за клиенти и изпълнители.

Успешното популяризиране на строителни фирми също допринася за:

публикуване на реални отзиви от клиенти;

публикуване на сертификати, награди и грамоти;

информация за партньори на компанията;

данни за големи клиенти (раздел “Доверете ни се”);

информация за компанията със снимки на ръководителя и служителите.

Разбира се, всички горепосочени препоръки ще дадат резултат само ако ресурсът няма проблеми с използваемостта, техническата част, дизайна, мобилната адаптация, структурата, навигацията. Всички тези опции трябва да бъдат безупречни по подразбиране.

Външна оптимизация на уеб сайтове

Паралелно с вътрешната работа се извършва външна оптимизация на строителната компания. Избрани сайтове за създаване на висококачествени входящи връзки. Това могат да бъдат професионални форуми, каталози, директории, авторитетни информационни портали, страници в социалните мрежи. Обемът и качеството на профила на връзката се поставя от търсачките на едно от първите места в класацията, така че тази стъпка не бива да се пропуска.

Само малка част от линковете могат да бъдат поставени безплатно, а за ефективно изграждане на интегрирана връзка се разпределя отделна позиция на разходите.

За да изчислите разходите за популяризиране на строителна площадка , използвайте онлайн калкулатора или се свържете с нашия мениджър. Минималният период за промоция е 6 месеца, но за да се поддържа високо ниво на трафик и конверсия, SEO екипът трябва да работи по проекта непрекъснато.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment