4 стъпки за създаване на SEO оптимизирано съдържание

4 стъпки за създаване на SEO оптимизирано съдържание

Качеството на съдържанието в уебсайтовете е един от трите главни фактора, които Гугъл взима предвид при класиране на страниците в резултатите си. Доста брандове онлайн, обаче, никак не се стараят и само отбиват номера.

По този начин няма как да си спечелите високи позиции в търсачките и да получите достатъчно трафик. За да създадете наистина качествено съдържание, ще трябва добре да го оптимизирате и да следвате различни SEO техники. По този начин хората ще ви откриват, ще извършват различни действия на вашия сайт и ще получавате повече реализации.

Готови ли сте да научите как точно да подобрите и оптимизирате идеално своето съдържание? Предлагаме ви четири стъпки, с които да постигнете тази цел.

  1. Положете основите.

Всяка стратегия за създаване на съдържание започва с проучване на ключови думи и потребителски нагласи. Въпреки че последното започва да става все по-важно за Гугъл, значението и на двата фактора е голямо за вашето съдържание.

Помислете какви запитвания изпращат в мрежата вашите потенциални клиенти и какви всъщност са техните подбуди и намерения. След това намерете точните ключови фрази, с които да им отговорите. Можете да използвате Google Keyword Planner, за да си помогнете.

Когато разполагате с цялата тази информация, можете да започнете да изграждате стратегията за създаване на своето съдържание и да придвижите потребителите по маркетинговата си фуния на продажбите.

  1. Използвайте точните съставки.

За да се ангажират потребителите с вашето съдържание, то трябва да е интересно и да им носи полезна информация.

Това, обаче, не е достатъчно, за да достигне до всички и да отговори адекватно на въпросите им.

Съдържанието, освен всичко друго, трябва да притежава следните характеристики:

  • Ясно и прегледно за четене
  • Достоверно
  • Провокиращо емоции
  • Подробно
  • Уникално или неочаквано
  • Забавно

Също така, форматирането и дизайнът на статиите са не по-малко важни. Текстът трябва да е разделен на кратки параграфи и да съдържа списъци с точки, удебелен шрифт на места, подзаглавия и други подобни елементи. Не забравяйте и call-to-action бутона, с който можете да превърнете читателите в клиенти.

Най-важната цел на съдържанието е да помогне на потребителите да свършат определена задача или да разрешат конкретен проблем. Дългите и подробни материали се оценяват по-високо от търещите машини, тъй като носят повече полезност и информация.

  1. Проверете си източниците.

Ако искате да бъдете възприемани като достоверни и уважавани автори в своята сфера на работа, трябва добре да проверявате източниците, от които черпите информация.

Един от най-ефективните начини за това е като намерите източници с гарантирано вярна и подробна информация и, цитирайки ги в статиите си, публикувате и линк към тях. Това ви носи позитиви и от SEO гледна точка.

Постарайте се да сложите и достатъчно вътрешни връзки към други полезни материали в сайта си. Така ще задържите вниманието на потребителите върху сайта за по-дълго време.

  1. Поработете и върху техническата част.

Има някои технически SEO елементи, които са непосредствено свързани със съдържанието.

Най-напред, трябва да се уверите, че публикациите ви зареждат бързо. Постарайте се да оптимизирате добре всички графични и визуални елементи като картинки, клипчета, инфографики, гифчета и т.н. Използвайте Google PageSpeed Insights, за да измерите скоростта на зареждане на страниците си и да разберете как да я подобрите.

След това е необходимо да проверите как се визуализира съдържанието ви на мобилни устройства. Не би трябвало да имате проблеми, ако използвате адаптивен уеб дизайн, но все пак обърнете специално внимание на изображенията, видеата, call-to-action бутоните и другите по-специални елементи.

Важно е и да използвате подходящи ключови думи за anchor текст на изходящите си връзки. Внимавайте и с url адресите на страниците в сайта си – не бива да са твърде дълги и сложни.

Ако съдържанието в сайта ви не е достатъчно добре оптимизирано, просто си губите времето да го измисляте и да го пишете. Постарайте се добре и в SEO насока и тези допълнителни усилия със сигурност ще се увенчаят с успех.

Статията е предоставена от PromoPointbg.com – дигитална агенция за онлайн реклама и маркетинг – https://promopointbg.com/.

 

 

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 5 votes
Brand Name
PromoPoint
Product Name
Съдържание SEO
Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment