Съвети за нов сайт

Съвети за нов сайт SEO

Собствениците на фирми, клиенти на агенции, които решават да създадат уебсайт и да популяризират бизнеса си онлайн, често са изправени пред факта, че отнема много време да се очакват резултати от популяризирането в търсачките.

Факт е, че търсачките имат определени алгоритми, по които оценяват нови сайтове. В някои случаи е почти невъзможно да се повлияе на работата на тези алгоритми: отнема само време и постоянна работа на SEO специалистите по проекта.

Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато оценявате нов сайт:

  • възраст на име на домейн;
  • доверие на ресурса (доверие от страна на търсачките);
  • потребителска история;
  • индексиране на сайтове.

Търсачките отнемат известно време, за да събират тези данни, което затруднява сайтовете на възраст под 6 месеца да се състезават за най -високо класиране. Понякога времето, необходимо за влизане в ТОП за основните ключови думи, достига една година непрекъсната работа по проект. Това не означава, че страниците са слабо популяризирани – по принцип това е плавно придвижване до желаните позиции, макар и не толкова бързо, колкото собственикът на сайта очаква. За популяризирането на млад сайт важен момент ще бъде неговата вътрешна оптимизация.

Важно: Необходимо е да се подготвят технически спецификации за вътрешна оптимизация, преди да започнете работа по дизайн на сайт. В противен случай, ако проектирате сайт и след това при работа за вътрешна оптимизация, той вероятно ще трябва да бъде преконфигуриран. Ако следвате нашите етапи, които сме подготвили, то при проектирането на нов сайт, ще бъдете значително по-подготвени.

Етапи на вътрешна оптимизация за нов сайт

1. Семантично ядро. На първия етап е необходимо да се събере и подготви семантично ядро ​​за нов сайт, да се опитаме да обхванем максимално всички области на неговата дейност за внедряване на целеви страници за популяризиране.

2. Структура на сайта. Въз основа на събраното семантично ядро ​​е необходимо да се разработи подробно структурата на сайта. Добрата и разбираема структура на сайта е важен фактор за популяризирането, тъй като ускорява индексирането на страници от роботи за търсене и улеснява навигацията на потребителя.

3. Форматът на URL адреса. Не подценявайте коефициента на показване на URL адресите на страниците. Първо, правилно конфигурираните URL адреси са по -лесни за запомняне от потребителя, и второ, алгоритмите за търсене обръщат внимание на това и подобряват класирането.

Цялата статия продължава тук: https://w-seo.com/seo-saveti-za-optimizirane-na-nov-sait.html

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment