Техническа поддръжка на сайт – предимства и недостатъци

Техническа поддръжка на сайт - предимства и недостатъци SEO
Техническа поддръжка на сайт - предимства и недостатъци

Предимства и недостатъци на услугата “Техническа поддръжка на сайт”

Основното предимство на техническата поддръжка за собствениците на сайтове е, че не е необходимо да харчат време и нерви за решаване на технически проблеми. Те прехвърлят ресурса под контрола на надежден специалист и могат безопасно да се занимават с развитие на бизнеса.

Ако говорим за онлайн магазин или друг проект, който постоянно генерира печалби, той просто не може да съществува без поддръжка. Дори и най-малкият проблем понякога не може да бъде решен без помощта на разработчик.

Представете си, че настройвате кампании в контекстна реклама, настройвате поток от трафик и наблюдавате как растат конверсията и броят на поръчките. След няколко часа приложенията внезапно спират да пристигат. В CRM няма нови данни, а системите за анализ не регистрират посещения.

Оказва се, че сайтът е спрял да работи поради повишено натоварване. При разработването на проекта клиентът избра минималната тарифа за хостинг, за да спести пари. Магазинът беше недостъпен за клиенти няколко часа. Изчисляването на загубите е трудно, но е ясно, че подобни проблеми могат да бъдат предотвратени.

Ако предварително поставите сайта на денонощно наблюдение и бързо решите проблемите, купувачите ще бъдат доволни, а собственикът на сайта ще запази печалбата. Това е само една от възможните ситуации, която ясно показва колко важна е техническата поддръжка.

Предимства на услугата технически съпорт на сайт

 • Постоянен контрол. Сайтът ще бъде под надеждна защита през уикендите и празниците.
 • Гаранция за ефективност на ресурса. Доставчиците на хостинг не носят отговорност за проблеми, които не са свързани с тяхното оборудване. Техническият специалист винаги е на разположение  и е готов да помогне.
 • Неограничено мащабиране. Под наблюдението на опитен разработчик можете да преминете към нов сървър, да направите промени в инфраструктурата на проекта или да промените системата за управление на съдържанието.
 • Надеждно съхранение на резервни копия. Архивите трябва да се съхраняват на друг сървър или в облака. Специалистът ще ви помогне да наемете хостинг за файлове, да настроите автоматично архивиране и да проверите архивите за целостта.
 • Инсталиране на най-новите актуализации. Популярните CMS често се актуализират и някои актуализации трябва да бъдат инсталирани непременно. Без знания и опит тази задача е трудна за решаване. Нещо повече, често, именно след актуализации се получават бъгове, проблеми, които водят до вадене от строя на даден сайт. Именно затова е важно да има човек, който да следи и реагира.
 • Защита от вируси. Ако сайтът има стабилен трафик за търсене и стане жертва на хакване, възстановяването на позиции и трафик ще бъде изключително трудно. Технически специалист ще помогне за закриване на слабостите в сигурността и ще изгради цифрова бариера от натрапници.
 • SEO Оптимизация. Ако страниците се зареждат дълго или спрат да се отварят при минимално натоварване, тези проблеми трябва да бъдат бързо разрешени. Те не бива да се пренебрегват, защото влияят на лоялността на публиката.
 • Актуализация на съдържанието. Можете да помолите служител да промени снимки или да изтрие стари статии.

Недостатъци на техническата поддръжка

 • Зависимост от външни експерти. Ефективността и потенциалната печалба зависят от това колко бързо разработчикът забелязва проблеми.
 • Необходимостта от договор. Ако в споразумението не са посочени всички условия, изпълнителят може да откаже да сътрудничи.
 • Допълнителни разходи. Никой не иска да плаща допълнителни пари, но в случай на техническа поддръжка те се изплащат напълно, като защитават проекта от критични проблеми.

Търсенето на техническа поддръжка сега далеч надхвърля предлагането. Особено по време на криза мнозина ще се стремят да „потупат сайта“ и да не започват сериозна работа. Въпреки това е МНОГО трудно да се организира работата компетентно, ясно и рентабилно. На първо място, защото изисква високи и многостранни компетенции на мениджъри и разработчици. Ефективност, многозадачност и често превключване. Нещата не са никак лесни. И всичко това на фона на висока конфликтна атмосфера.

Ако разберете, че Вашият печеливш сайт, сайт, който прави много голям оборот ежедневно, е важно да работи във всеки един момент, да оцелява по време на атаки, да работи при атвоматични актуализации, то тогава сте на правилния път. Време е да стартирате поддръжка на проекта си, по описаните по-горе начини, или да наемете специалисти от дигитална агенци, които предлагат тази услуга, без значение, дали ще се доверите на експертите на Висео, или на друга фирма.

Подробности, както и фирма, която да се наеме с поддръжката на Вашите сайтове, можете да откриете в тази публикация.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment