Силата на регионалните електронни медии

Силата на регионалните електронни медии

Днес ще поговорим за силата на електронните медии, като ще изложим няколко факта, поради които да инвестирате смело, рекламирайки в някой от популярните такива.

На първо място, нека кажем за тръстът. Думата тръст всички знаете, че идва от английското “trust”, което означава “доверие”.

Именно доверието в електронните медии, които обхващат даден регион е много по-силно от това, към националните такива. Причините са много, но най-вече местните хора, често, събуждайки се, първо преглеждат “регионалната преса”, и след това, ако не получат достатъчно информация, се обръщат към някоя национална такава.

Когато говорим за PR (прес релийз), то стига да предлагате продукт или услуга, касаеща цялата страна, то именно регионалните e-медии са чудесно решение. И като цена, и като качество.

Ако приемем, че сте заделили бюджет за онлайн маркетинг, то непременно трябва  да помислите и за бюджет за регионални медии.

По-горе споменахме за PR, но нека кажем и за силата на банерната реклама. Чрез добре подготвена графика можете лесно да създадете мост за клиенти, който да последва посланието Ви, респективно да Ви стане клиент.

За финал, няколко думи и за цената. Нека приемем, че бюджетът Ви за онлайн маркетинг е 10 000 (десет хиляди лева месечно).

От него, ако приемем, че 3000 лв. (три хиляди лева) са заделени за линк билдинг, други 3000 лв. за  сошъл медия, и останалите за други /платени PR, банерна реклама и други/, то от тези 3000 лв. за линк билдинг, обезателно трябва да отделите една част за рекламни публикации в регионални медии.

Кои са най-силните регионални медии в България ?

Ето някой примерни, като няма да се впускаме в детайли по отношение на параметрите:

За Благоевград:

 www.Blagoevgrad.eu

За Варна:

Moreto.net

Petel.bg

За Пловдив

trafficnews.bg

plovdiv-online.com

За Стара Загора

starozagorci.com

За Бургас

flagman.bg

За Смолян

smolyannews.com

За Плевен

plevenzapleven.bg

За Кърджали

ardanews.info

За Габрово

gabrovonews.bg

За Ловеч

lovechtoday.eu

За Кюстендил

kustendil.info

За Перник

zapernik.com

За Монтана

novinitem.com

За Видин

vidinvest.com

За Велико Търново

veliko-tarnovo.net

И много други, но по-горе са представени най-важните и някой, от които си струват.

Както сами можете да се уверите, разнообразието е голямо, а повечето от по-горе посочените сайтове предоставят публикациите и банер рекламите на прилчини цени, на такива, които можете да договорите.

Нещо повече, поне по един прес релийз трябва да имате, тъй като в повечето случаи линкът в него, както и самото рекламно послание остава в базата данни на повечето сайтове, т.е. с еднократна инвестиция получавате дългосрочна реклама, тежест от обратната връзка и реални потенциални клиенти.

За кой е подходяща настоящата статия: За собственици на маркетингови и рекламни агенции, тъй като те могат да предложат на своите клиенти подобно участие. Подходяща е и за собственици на онлайн магазини, на всякакъв тип дейност, оперираща онлайн, а и не само. За собственици на хранителни продукти, на марки, търсещи доверие от потребителите.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 9 votes
Brand Name
VISEO LTD
Product Name
PR в регионални портали
Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment