Сега е точното време за мощна Реклама в Гугъл

Сега е точното време за мощна Реклама в Гугъл Онлайн Маркетниг

Предстои Черен петък, предстоят още и редица коледни и новогодишни празници. По всичко личи, че потребителите ще “развържат кесиите”, подсигурявайки подаръци за най-близките.

Как да направите популярен бизнесът си онлайн?

  • Чрез реклама в Гугъл
  • Чрез соушъл медия маркетинг – реклама в социалните мрежи, например в Инстаграм и Фейсбук.
  • Чрез SEO оптимизация
  • Чрез директна реклама

Нека започнем разяснението отзад напред …

Директната реклама би придала ефект, но във времето. За да грабнете вълната, емоциите и да не изостанете от промоционалния период, период, в който хората знаят, че има намаления, то тогава директната реклама трябва да я оставите за по-късен етап.

SEO оптимизация – също като при директната реклама, има по-бавен ефект, нещата се случват бавно, във времето. Това съвсем не означава, че трябва да изолирате този тип рекламна дейност, напротив, инвестирайте смело в SEO оптимизация, но при дългосрочни и средносрочни стратегии. За краткосрочни стратегии, вариантите, които смятаме за най-удачни са именно:

  • Реклама в Google
  • Реклама в Faccebook

Рекламата и в двете платформи позволява да персонализирате аудиторията, да предоставите рекламно послание по удачен начин, да предизвикате точните потребители да посетят Вашият онлайн магазин.

Не случайно, точно покрай празници потребителите насочват енергията си именно към т.нар. PPC от дигиталния маркетинг.

*PPC – система за плащане на клик.

Лесно ли е да се изгради рекламна кампания за Google?

Много често ни задават въпроси, дали лесно се прави рекламна кампания в Гугъл, или не, та на този въпрос ще отговорим кратко, точно и ясно.

Нещата са лесни, ако искате да изхарчите по-голяма сума пари с по-малък ефект и сложни, тогава, когато търсите по-ниска цена и по-широка аудитория.

С други думи – не си развивайте сами кампанията, а дайте това да го направи фирма с опит, хора, които знаят как се случват нещата. Съществуват много специфични неща, които, за да ги научите, ще ви трябват години тестове, анализи и проби, а повечето опитни агенции вече знаят доста тънкости.

Ако все пак решите сами да си правите кампания, то тогава започнете да четете! В Интернет има много полезни статии, например в сайта w-seo.com често се споделят ppc стратегии, интересни решения за оптимален резултат при минимаен бюджет, но всичко си зависи от Вас самите.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment