Какво представлява имейл маркетингът

Какво представлява имейл маркетингътE-mail marketing (имейл маркетинг) е един от най-ефективните инструменти за Интернет маркетинг, предназначен предимно за за бизнеса. Ефективна имейл маркетингова кампания може да Ви позволи да изградите директна комуникация между марката (или бизнеса, компанията) и потенциалните или съществуващи клиенти. Резултатът от такова общуване може да бъде изразен, както в повишаване на лоялността на клиентите към компанията, така и в увеличаване на нови и повтарящи се продажби, т.е. при задържане на клиентската база и нейното повишаване.

За да работите в сектора B2B на базата на Имейл Маркетинг трябва да се съобразите с редица изисквания.
Много често имейл маркетингът се бърка със СПАМ и изглежда има защо.

В България съществуват няколко компании, предлагащи професионални мейл кампании, които дават чудесен резултат.
Какво още е важно да знаете, касаещо този мощен интсрумент?

Чрез този вид маркетинг компаниите собствениците на дигитална агенция, онлайн магазин и друг тип бизнес се стремят да поддържат близки контакти с клиентите си и да затвърждават доверието им към себе си. Според честотата на провеждане, кампаниите биват ежедневни, седмични и месечни.

Почти всеки онлайн магазин позволява да участвате в бюлетин, от който да получавате актулани промоции, новини, касаещи продуктите / услугите и други подобни.
Важно е да споменем, че КЗП от няколко години е изградила система, в която всеки, който не желае да получава търговски съобщения на фирмения си сайт, може да добави сайта си. Често маркетинговите агенции, занимаващи се с мейл маркетинг сравняват, дали дадените имейл адреси присъстват в тази база, и ако присъстват, те ги изключват от списък, от който пращат СПАМ.
Ако търсите професионални e-mail маркетинг стратегии и решения, можете да ни пишете. Ще Ви свържем с едни от най-добрите в този бранш.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment