Кои маркетингови канали да използваме ако имаме спортен онлайн магазин?

Кои маркетингови канали да използваме ако имаме спортен онлайн магазин? SEO оптимизация

Кои маркетингови канали да използваме ако имаме спортен онлайн магазин?

За да продаваме повече стоки днес и да разширим аудиторията, която би имала потребност от нашия бранд е нужно да позиционираме бизнеса си в интернет.

Именно, през последното десетилетие интернет пространството разчупи представите ни за търговия, като я премести онлайн във всяка една сфера на живота.

Ако преди 20 години прохождаха Amazon и eBay, то днес всеки уважаващ себе си бизнес разполага с онлайн магазин, който да предлага стоките в дигитална среда.

В текущата статия ще се съсредоточим за ситуацията в България, като избрахме ниша, конкурентна на нашия пазар и стъпките, които предприема съответният бизнес за развитие, увеличаване на потока от трафик, и съответни продажби.

Конкретният случай

Ще се съсредоточим към Point1 – спортен онлайн магазин, който е активен през последните 6 месеца, като ползва няколко канала в интернет за реклама.

Магазинът започва дейността си през септември 2021г., като разчита на диверсифицирани канали, а не на един единствен.

Нека започнем с възможностите, които Гугъл предлага за позициониране на бизнеса и достигане до целеви аудитории. От тях онлайн магазинът се възползва активно.

Google реклама

Гугъл рекламата е подходяща, защото позволява разпределяне на бюджета, който да носи поне 3 или 4 пъти възвръщаемост.

Разбира се, за да се случи това са нужни точните специалисти, за да направят адекватните настройки по рекламите и да ги пуснат за определен период от време.

SEO (оптимизация за търсачки и в частност Гугъл)

Оптимизацията за търсачки е друг страхотен способ за класиране на отделни страници от онлайн магазина по ключови думи.

Тук трябва да се проучат добре потенциалните ключови думи за съответната ниша, как хората реагират и търсят в Google (или така наречения „search intent”) и да оптимизират съдържанието на сайта си по подобаващ начин, а след това той да бъде подкрепен от авторитетни връзки, които да водят към него.

Маркетинг чрез съдържание

Разбира се, тук ще споменем и блог статиите, които се публикуват на седмична база от онлайн магазина.

След проучване на продуктите, които се продават, то би било чудесно и посетителите да се запознаят с тяхната технология, материали, изработка, за кое време са подходящи, на какви температури издържат и прочие.

Именно заради това, Point1.bg използва възможността за създаване на оригинално и отличаващо се съдържание, което да донесе стойност за читателите, като в него има препратки към реални категории и продукти.

Също така, статиите се оптимизират и по ключови думи за SEO, защото всеки един клик в търсачката е важен.

Имейл маркетинг

Маркетинг бюлетините с промоции и актуални предложения са ключови за всеки един магазин и ниша, а не само спорта.

Чрез имейли, вие можете да създадете сериозна маса от последователи, които с интерес да очакват следващите промо кодове, игри и прочие.

Няколко финални думи

Разбира се, с напредването на социалните мрежи, то няма как да оставим и платените реклами във Фейсбук и Инстаграм настрана.

Истината е, че те също са ключови за успеха, особено за онлайн магазини, които имат официални профили в медиите и желаят да натрупат допълнителни запитвания, ревюта и следваща ги аудитория.

Видео маркетингът е силна страна в социалните мрежи, а платформата Тик ток също позволява създаването на къси такива, които да ангажират по-голяма част от хората, които ги разглеждат.

Алгоритмите на всички дигитални канали трябва да се следят, а стратегиите да се променят според изисквания и работещи трендове, но едно е сигурно – диверсифицираната рекламата в Интернет е в пъти по-ефективна, отколкото използването на един канал.

Разпределяйте рекламните си бюджети правилно, а продажбите ще дойдат вследствие от това.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment