Професиите на бъдещето в областта на ITC

Професиите на бъдещето в областта на ITC
снимка: futuristspeaker.com

Тъй като все повече компании претърпяват цифрова трансформация, ролята на ИТ се очаква да играе ключова роля за бизнесът. Нуждата от квалифицирана работна ръка продължава да бъде сериозен проблем.

В каква специалност да насочите вниманието си, както и кои са професиите, които се очаква да бъдат най-търсени и привлекателни през 2020 година, предстои да разберете, ако прочетете статията до самия край.

Най-важното, касаещо новите “професии на бъдещето” е това, че те са базирани върху съвременните дигитални технологии, като изкуствен интелект, виртуална реалност и IoT (Интернет на нещата).

Представяме Ви топ 10 на най-търсените специалности, към които ще бъде прикован интересът през 2020 година.
Computer vision engineerТези специалисти изграждат и подобряват алгоритми и анализи за компютърно виждане и машинно обучение, за да откриват, класифицират и проследяват обекти.
Инвестициите в AR и VR се очаква да нараснат от 11,4 млрд. Долара през 2018 г. на 215 млрд. Долара през 2021 г., според IDC. В съчетание с възхода на автомобилите със собствен ход, “предстои огромно нарастване, което ще се случи в бъдеще, което пряко свързва търсенето на инженери по компютърно виждане.

Machine learning engineer – Инженерите за машинно обучение са усъвършенствани програмисти, които разработват машини и системи , които могат да научат и прилагат знания. Тези специалисти изпълняват сложни програми, като работят със сложни набори от данни и алгоритми за обучение .
Инженерите за машинно обучение ще бъдат все по-търсени от малки и големи компании.

Network analyst – Мрежов анализатор
Мрежовите анализатори през следващите години ще комбинират своя набор от технически умения с разбирането как да го прилагат, за да предоставят информация за тенденциите в реално време за мрежовия трафик.

Security analyst – Анализатор по сигурността
Професионалистите в киберсигурността вече са много търсени и това ще продължи и в бъдеще, тъй като атаките ще станат по-сложни и за тяхната локализация и предотвратяване бизнесът ще изпитва все по-голяма нужда от хора, можещи и знаещи как да реагират.

Професиите на бъдещето в областта на ITC

Cloud engineer – Облачен инженер
Тъй като по-голямата част от компаниите преместват важни системи в Облака, все повече и повече избират хибриден подход с множество доставчици. През следващите години инженерите в облака ще разработят мащабни решения, които са комбинация от вътрешна технология и външни системи.

App developer – Разработчик на приложения
Днес все по-търсени са разработчиците на приложения. Сред най-търсени са тези, умеещи да програмират приложения за Android и iOS.
Тенденцията е тези специалисти да стават все по-търсени.

Business intelligence (BI) analyst – Анализатор на бизнес разузнаването (BI) BI Анализаторите събират данни от редица източници, включват вътрешен софтуер, даващ информация за тенденциите в индустрията, с цел повишаване ефективността и намаляване на разходите.

DevOps lead – Както се появяват още разработчици на приложения и бизнес анализатори, екипите на DevOps също ще трябва да бъдат разширени, за да наблюдават и координират работата между тези групи.
Тези специалисти носят умения в разработването и управлението на проекти, които се изискват в много компании, дори извън контекста на разработката на софтуер.

Database administrator – Администратор на база данни
Администраторите на бази данни ще станат по-търсени до 2020 г., особено когато компаниите инвестират повече в софтуерни решения и интегрират автоматизация за по-лесна и удобна продукция.
Добре поддържаните бази данни наистина са тайната, която позволява тези продукти да работят ефективно.
User support specialist – Специалист по поддръжка на потребителите
Тъй като технологията се интегрира дълбоко в операциите на бизнес звената, повече служители ще се нуждаят от помощ от специалистите по поддръжката
Често тези специалисти приемат и обработват заявки за ИТ поддръжка на Хелп Деск и след приключване на задачите връща обратна връзка към потребителите.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
W-SEO.com
Product Name
Технологични новини
Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment