Тимбилдинг

Много фирми вече влагат средства в обучението на персонала и по-точно в неговата сплотеност, каквото представлява тийм билдинг. Има няколко вида разработени сценарий, които отделната компания или колектив може да изб

Това сравнително ново за българското общество понятие означава “изграждане на екип”. Или по-точно казано – изграждане на добър екип.

Много хора все още се отнасят доста негативно и подозрително към философията на тим билдинг, смятайки, че това е излишно харчене на пари и загуба на време. Тази оригинална идея съвсем не е случайна, зад нея се крият много проучвания, изследвания и анализиране на резултатите, личните постижения и колективните успехи в един по дългосрочен план.

Психолозите дали “живот” на тийм билдинг са единодушни, че тази стратегия е доказано успешна там, където се приложи правилно, професионално и с тактика. При всички положения служебните конфликти и недоразумения, лошата работна среда, посредствените резултати и липсата на комуникация между отделните звена на работната верига спешно се нуждаят от промяна и консултация с експерти в областта. След анализиране на работния климат, откриване на слабите места в колектива и изграждане на стратегия за заздравяване на личностните отношения може да се премине към тим билдинг. Тази идея всъщност се приема много радушно от участниците, защото дейностите, които тя включва имат подчертано приключенски, авантюристичен и разнообразяващ сюжет. Повечето хора ги приемат като начин да разчупят сивото ежедневие, работната рутина и скука, те се чувстват съпричастни с общата цел и дават всичко т себе си, за да се представят блестящо.

Тим билдинг е доказано ефективен, когато е правилно планиран, разбран и осъществен. Тази на пръв поглед лесна задача крие доста трудности, с които не бихте могли да се справите без консултанти, занимаващи се с тим билдинг.

ере, който отговаря точно на техния темперамент и нужди.

Тиймбилдинг „Екстрийм”

Както си личи и от името, това е тиймбилдинг, който е с изцяло екстремен характер. Неговата идея е да се покачи адреналина на участниците, във всеки един следващ миг. Това, което включва този вид пакет зависи изцяло от компанията, която го предлага. Но при всички случай това е тиймбилдинг, който няма да ви остави да скучаете нито за миг.

Тиймбилдинг „Адвенчър”

Това е тиймбилдинг с приключенска насоченост. В него преобладават емоциите, приключенският дух, и в него са включени преди всичко игри, в които всеки участник може да е каквото си пожелае – търсач на съкровища, решавайки различни задачи, които да го насочват към крайната цел или да изминават разстоянието до определена точка и др.

Тиймбилдинг „Милитъри”

Ако смятате, че в бизнесът стратегиите, които се прилагат са като на война, то тогава, този вид тиймбилдинг е точно за вас и вашата фирма. Тук са включени такива игри, като пейнтбол, стрелба с лък по мишени, преодоляване на препятствия. Те идеално ще ви помогнат да събудите своя боен дух.

Тиймбилдинг „Релакс”

Релаксиращият тийм билдинг има за цел да предложи на участниците в него една релаксираща почивка и в същото време изграждане на сплотен и спокоен екип. По време на него можете да се разхождате сред природата, да посещавате различни забележителности, да спите на палатки с леки и не много натоварващи игри. Тиймбилдинг „Спорт”

Както показва и името това е вид тиймбилдинг, в който се подготвят различни видове спортни занимания, игри и турнири. Това провокира и засилва конкурентността между състезателите и разкрива множество различни за всеки един участник качества и черти от характера му.

Тиймбилдинг „Фън”

Това е тиймбилдинг, изпълнен с много смях и забава. А каква ще е точно тя, зависи от това какво предлага фирмата, както и от нуждите на самите участници в него. Може да изработвате карнавални костюми, да се замеряте с балони с вода и др.

Тиймбилдинг „Криейтив”

Този вид екипна работа предлага на участниците възможността да използват и развият своето въображение и креативност, като за целта се изпълняват различни творчески задачи. Тук са включени редица логически и творчески игри.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment