Как се измазва тухлена стена?

Как се измазва тухлена стена? Разни

Къртене на стена и измазването на тухлена стена са двете начинания, с които всеки домашен майстор рано или късно се сблъсква. Днес ще ви запознаем само с едното.

 Независимо дали изграждате напълно нова стена, или просто измазвате някои поизкъртени части от вече съществуваща такава, шансът да ви се наложи да приложите напрактика знанията и уменията си е доста сериозен. И така фирма за кърти чисти извозва ще сподели с вас кои са правилните стъпки.

На първо място, подравнете стените

Спецификата при полагане на тухла е, че стените, които се получават впоследствие, са доста неравни и се характеризират с най-различни грапавини. Степента на тези неравности обаче трябва да се редуцира в максимална степен, преди да се пристъпи към същинската дейност по измазване и боядисване. За да подготвите тухлата за последващи манипулации, уверете се, че стената е чиста, суха, издръжлива и с добра адхезия към материала, който ще се полага. Така си гарантирате един далеч по-добър краен резултат.

Следващата стъпка е да решим какво да ползваме за измазване

Едно от добрите решения в тази посока е ползването на гипсова мазилка. Първото действие, което трябва да предприемете, е да нанесете грунд като основа с помощта на подходяща четка и да го заравните с шпатула. Той е безценен, когато става въпрос за правилно изсъхване, заравняване и предпазване на повърхността от пукнатини. Слагането му трябва да стане поетапно, на няколко слоя. В случай че измазвате външна стена, задължително добавете и малко вар към сместа.

Предимствата на грунда са издръжливостта му, съчетана с пластичност, относително приемливата цена, както и устойчивостта му към фактори на средата като температурни крайности и валежи.

Дойде време за нанасяне на същинска гипсова мазилка

Веднъж успешно справили се с грунда, следва да нанесете предварително селектираната от вас гипсова мазилка, разредена с указаното количество вода, докато се превърне в хомогенна смес. Всяка потенциално появила се неравност впоследствие трябва да бъде отстранена. за да се получи максимално практичен и естетичен резултат.

Финалната гипсова мазилка е полето, в което можете да развихрите в пълна сила въображението и креативността си. Ако искате да сте иновативни, можете да ползвате подходящ инструмент, преди мазилката да е засъхнала напълно, за да нарисувате различни форми и декоративни елементи. За по-голяма прецизност може да си подготвите и предварителен шаблон, по който да работите.

Накратко, измазването на тухлена стена не е голяма философия и определено е задача, с която можете да се справите и сами, стига да вземете предвид тънкостите и спецификите на процеса.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment