Суха храна за кучета на изгодна цена

Суха храна за кучета на изгодна цена Разни
Суха храна за кучета на изгодна цена

Повечето от собствениците на домашни любимци, особено на кучета знаят, че качествената храна е много важна, за да се развиват добре четириногите.

Как да изберем суха храна за кучета. Съвети от експертите?

Когато реши да вземе куче в дома си, бъдещият собственик, стопанин трябва да се погрижи не само за удобно легло, интересни играчки, удобни и практични амуниции.

Важен момент ще бъде изборът на пълноценна диета, която ще осигури дневната нужда от енергия и основни хранителни вещества.

Вътрешният пазар предлага широка гама от качествени фуражи. Следователно процесът на подбор трябва да бъде обмислен и балансиран. В крайна сметка активността и здравето на четириногия домашен любимец зависи пряко от закупения фураж.

Видове суха храна за кучета
Дори опитен собственик не винаги може веднага да разбере коя марка трябва да предпочете. Затова ветеринарните лекари препоръчват поетапно решение на проблема. За да направите това, трябва да покажете домашния любимец на специалист.

Въз основа на резултатите от изследването на животното ветеринарният лекар ще даде препоръки коя диета да избере:

Основен фураж. Подходяща е за ежедневно хранене и е предназначена за домашни любимци, които нямат хронични или остри здравословни проблеми. С други думи, това е балансирана диета за здраво куче за всеки ден.
Медицинска храна. Ще бъде назначен, ако кучето има някакви отклонения в здравословното състояние. Това може да бъде затлъстяване, алергична реакция, заболявания на опорно-двигателния апарат или заболявания на стомашно-чревния тракт. Както и други патологии, които изискват промени в основната диета.
Това е важно: Не трябва да пренебрегвате препоръките на специалист. Ако ветеринарният лекар препоръча да се предпочете терапевтична диета, тогава неговите инструкции трябва да се спазват стриктно. Това ще съкрати периода на рехабилитация и ще облекчи хода на заболяването.

Критерии за избор на суха храна за кучета
Ако ветеринарният лекар не предпише терапевтична диета за кучето, тогава трябва сериозно да обмислите избора на ежедневна готова диета. Кинолозите съветват да се съсредоточите върху няколко основни критерия, които ще ви позволят да намерите най-добрата суха храна за вашия четириног домашен любимец.

Кучешка възраст
Сериозните производители на храни за домашни любимци вземат предвид променящите се нужди на кучешкия организъм, когато разработват своите продукти.

Ето защо, сред продуктите на известни марки, собственикът ще може лесно да избере храна, предназначена за кучета:

По-млада възраст, започваща от 14 дни. Подходящо за деца и се нарича Starter;
По-напреднала възраст (тийнейджъри). Избират го собственици на кученца на възраст от 2 до 8 (10) месеца. Принадлежат към категория Junior;
Средна възраст от 1 до 6(8) години в зависимост от породата. Тази група се нарича Възрастни;
Застаряващи индивиди. Опаковката ще има специален етикет Senior, който помага на купувача да се ориентира във възрастовата категория на животните и показва, че тази храна е предназначена за кучета на възраст над 6-8 години.

Размери на кучета
Производителите предлагат няколко вида суха храна за кучета:

Малки породи. Те са представени от малки гранули, които домашният любимец може лесно да дъвче дори с миниатюрен дъвчащ апарат;
Средни породи. Те включват по-големи гранули, които имат достатъчна твърдост. В процеса на хранене те създават допълнително натоварване на дъвкателния апарат и допринасят за тренирането на челюстните мускули;
Големи и гигантски породи. В някои случаи тази категория може да бъде разделена на две пълноценни групи, в зависимост от решението на производителя. Гранулите са големи. И съставът на продукта включва добавки под формата на хондроитин и глюкозамин. Те допринасят за запазването на хрущялната тъкан на ставите и предотвратяват преждевременното й изтъняване.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment