Колко удобни са електронните визитки и трябва ли бизнесът да премине към тях?

Колко удобни са електронните визитки и трябва ли бизнесът да премине към тях? Разни

Електронната визитка е начин за споделяне на информация за лице и компания по електронен път. Всъщност вместо традиционна хартиена визитка се използва файл с контакти, който може да се съхранява в приложение на телефона или например на пластмасова карта, на пластика.

Има много видове визитни картички. Ето основните от тях:

Мобилно приложение с визитка. Един от най-удобните варианти. Едва ли ще го забравите или загубите – винаги ще бъде във вашия смартфон. Можете да споделите визитка както от разстояние, така и на среща. В първия случай ще трябва да изпратите връзка директно от приложението, във втория случай ще трябва да използвате QR код, който се генерира автоматично в програмата. Там можете да редактирате данните и да направите допълнителни визитки.
NFC визитка. NFC визитка, или комуникация в близко поле, помага за незабавен обмен на информация на къси разстояния. Използва се карта с NFC чип вътре, на който е записана връзка към електронна визитка. Данните се попълват при активирането му. Те, като правило, могат да бъдат редактирани, но не можете да създавате допълнителни визитки. Когато човек постави карта на смартфона на събеседника си, той може да добави цялата информация към контактите си с едно кликване.
QR визитка. Връзка към електронна визитка се криптира в QR код с помощта на мобилно приложение или онлайн услуга. Можете да използвате QR визитката в електронен вид, като я отворите в приложението. Или можете да отпечатате своя QR върху стикер и да го залепите върху калъф или дневник. За да споделите визитна картичка, събеседникът просто трябва да насочи камерата на смартфона към кода и информацията веднага ще се отвори на устройството. Данните могат да се преглеждат или записват в контакти.
Днес на пазара има и корпоративни решения, които комбинират различни видове електронни визитни картички и ви позволяват да управлявате цели групи от цифрови карти на служители. В този случай могат да се използват комбинации от различни решения: мобилно приложение, NFC и QR. А организациите получават достъп до управление на визитките на служителите в личния акаунт на компанията. Например, неговите представители могат да създават, изтриват потребителски карти и редактират данни по всяко време.

Защо бизнесът преминава към NFC визитки?

Изработката на хартиена визитка е сложен и продължителен процес, който обикновено отнема от два до четири работни дни. Първо трябва да попълните шаблона, да го изпратите до печатницата, да получите оформлението за потвърждение, да проверите за грешки и да се съгласите, да платите сметката, да изчакате, докато печатницата отпечата тиража, да изпратите драйвера, да подпишете документите. И не дай си Боже да стане грешка във визитката.

Но електронните визитни картички изключват подобни проблеми. Лесно се създават в приложението или в личния акаунт на компанията и също толкова лесно се редактират.

Rate article
Дигитален Маркетинг
Add a comment